Kalba klientai | Kantri Gedvilės kova su nugaros skausmu

Kantri Gedvilės kova su nugaros skausmu

Pasirodo, net ir aktyvus gyvenimo būdas bei sportiški pomėgiai negarantuoja, kad jūsų neaplankys nugaros skausmas. Gedvilės istorija patvirtina faktą, kad vien raumenų disbalansas gali sukelti nemenkų problemų, apsunkinančių ir kasdienę rutiną, ir net poilsį. Kai skausmas diktuoja sąlygas ir nebeleidžia susikaupti darbe bei mėgautis dievinamais šokiais, supranti, kad be specialistų pagalbos nebeišsiversi. Džiugu, kad šios jaunos moters patirtis bei sėkminga skausmo suvaldymo istorija įkvėpė sveikatinančiu ir prevenciniu sportu susidomėti Gedvilės sužadėtinį. Šiandien jie abu jau pradėję „Sveikatos salos” ėjimo programą džiaugiasi energizuojančiu ir stiprinančiu jos poveikiu.

 

Gedvile, kas jus privertė ieškoti kineziterapeutų pagalbos?

Nors didžiąją gyvenimo dalį labai aktyviai sportavau, taip pat daug šokau, atėjo diena, kai vos pajėgdavau darbo dieną išsėdėti kėdėje iki pietų. Tuomet supratau, kad kartas nuo karto pasireikšdavę nugaros skausmai ir „surakinimai” nebėra tokie nekalti ir laikini, tad turiu ko nors imtis ir ieškoti pagalbos.

Skausmui paūmėjus net neketinau kentėti, iš karto pradėjauieškoti specialistų. Tačiau susidurti teko ir su tokiais, kurių skirta reabilitacija ne padėjo, o pablogino mano situaciją, ir su tokiais, kurių patarimai nepadėjo padaryti jokio pokyčio. Tada sulaukiau rekomendacijos apsilankyti „Sveikatos saloje”.

 Kantri Gedvilės kova su nugaros skausmu

Kokią diagnozę išgirdote ir kokią „gijimo” programą rekomendavo specialistai?

Savo diagnozę žinojau dar iki pasirodymo „Sveikatos saloje”. Jeibūčiau delsusi ir nesiėmusi jokių veiksmų, ilgiau ignoravusi skausmą, greičiausiai būčiau „užsidirbusi” stuburo išvaržąČia patvirtino ir anksčiau jau išgirstą skausmo priežastį – didelį raumenų disbalansą. Deja, anksčiau skirtos priemonės buvo neefektyvios, o „Sveikatos salos” metodika man tiko ir padėjo, ją įgyvendinus visu 100 % netruko pasirodyti ir rezultatai. Tad šiai dienai disbalanso nebeturiu!Po pirmos konsultacijos man buvo rekomenduojamos procedūros disbalansui sumažinti ir raumenims sustiprinti, vėliau –treniruotės su kineziterapeute.

 

Ką naujo teko išmokti? Ką pakeisti kasdienėje veikloje ar ergonomikoje?

Įdomu tai, kad svarbi ir reikšminga pokyčiams pasirodė net ir kasdienė rutina. Teko išmokti kitaip miegoti, sėdėti, eiti ir lipti laiptais, atidžiau stebėti ir reaguoti į savo kūno siunčiamus signalus, taip pat išmokau padėčių, padedančių išvengti skausmo.

 

Kaip greitai pavyko išsivaduoti nuo skausmo? Kas labiausiai padėjo, motyvavo?  

Kartais suskausta ir šiandien, skausmas niekur neišnyko, bet tikrai per tuos metus ženkliai sumažėjo. Prieš 1,5 metų tikrai nemaniau, kad sportuosiu panašiu pajėgumu kaip ir anksčiau bei galėsiu vėl šokti. Už pagalbą esu beprotiškai dėkinga nuostabiomsspecialistėms!Būtent jų profesionalumas bei mano noras vėl aktyviai šokti ir sportuoti buvo pagrindiniai motyvuojantys faktoriai. Kai matai, jog žmonės išties supranta, ką daro, myli savo darbą ir nori tau padėti – negali tokiais žmonėmis nepasitikėti ir nedirbti kartu dėl išsikelto tikslo. Žinoma, padėjo ir sužadėtinis, kuris visada labai palaikė ir skatino nesustoti.

 

Prisijungėte ir prie „Sveikatos salos” ėjimo programos. Kaip sekasi ją vykdyti?   

Man ėjimo programa pasirodė idealus būdas papildomai stiprinti kūną ir dar daugiau sportuoti. O vaikščioti sekasi tikrai puikiai – mane ėjimas veikia lyg rytinis kavos puodelis. Beje, energizuojantis ėjimo poveikis išlieka kur kas ilgiau, nei kavos…  Einu ryte ir tai mane pažadina, paruošiavisai dienai, suteikia energijos bei žvalumo. Apie pokyčius nugarai kalbėti kol kasanksti, nes dar tik įpusėjau pasiruošimo etapą ir šiuo metu įveikiu po 3 km.

 

Kaip manote, kas svariausiai prisidėjo prie jūsų „sėkmės istorijos”? Gal ji motyvavo ir jūsų artimuosius imtis sveikatinančio sporto?

Svariausiai prie rezultatų, žinoma, prisidėjomano begalinis noras išsivaduoti iš skausmo, be joir be mano pastangų nieko nebūtų. Specialistės taip pat įnešė svarbų indėlį, be jų nebūtų ir sėkmės.„Sveikatos salos” aplinka taip pat labai jauki ir motyvuojanti, tai ko gero viena iš nedaugelio vietų, kurioje tu jauti, kad specialistams tikrai rūpi jų klientai.

O mano istorija įkvėpė prisijungti ir pradėti sportuoti kartu ir mano sužadėtinį (jis su manimi pradėjo ir sveikatinančio ėjimo programą), ir mano draugę. Nors jie nesiskundė jokiais skausmais, suprato ir akivaizdžiai pamatė sveikatinančio bei prevencinio sporto naudą.

 

Kineziterapeutės Ievos Adomėnienės komentaras

Į „Sveikatos sala” specialistus Gedvilė kreipėsi, kai nugaros skausmas kėlė jau nemenką diskomfortą – ji negalėjo išsėdėti visos darbo dienos, jautėsi nedarbinga ir nepailsėjusi. Viso to skausmo priežastis – raumenų disbalansas.

Kaip žinia, mūsų skeletui formą suteikia kaulai, o laikyseną lemia raumenų ir raiščių būklė. Dėl vienų ar kitų priežasčių atsiradęs raumenų disbalansas, kai vieni raumenys vyrauja, o kiti atsilieka, įtakoja mūsų laikyseną. Jei tokiame disbalanse gyvenama ilgą laiką, jis gali išprovokuoti ne tik skausmus, bet ir pakitimus stubure, sąnariuose. Dėl nuolatinės raumenų įtampos būna sunku pailsėti net ir miegant.

Norint palaikyti harmoningą raumenyną, būtina tuos raumenis vėl įdarbinti ir atstatyti. Gedvilė jau patyrė, kad tam reikia nemažai laiko. Raumenų funkcijos atstatymas, parinkus tinkamas priemones, gali užtrukti net 5 ar 7mėnesius. Džiaugiuosi, kad Gedvilė nepritrūko kantrybės, nuosekliai dirbo kartu su „Sveikatos sala” specialistėmis ir šiandien, priėmusi ėjimo iššūkį, tęsia savo kūno sveikatinimo programą.[/vc_column_text]

Komentavimo galimybė uždaryta.
Susisiekite su mumis!