VIDEO Kaip išvengti nugaros skausmo | Stuburui draugiškos miego pozos

Nerimstantis nugaros skausmas naktį – nemielas kompanionas. Jis neleidžia kokybiškai išsimiegoti, atstatyti jėgų ir energijos balanso, tad dieną tenka pradėti nepailsėjus. Rekomenduojame atkreipti dėmesį į ergonomiško miego taisykles, padėsiančias išvengti arba sumažinti nugaros skausmą miegant.
Ypatingai svarbi miego padėtis. Reikėtų vengti miego ant pilvo, nes tokioje padėtyje mes visą savo stuburą nuo dubens iki kaklo persukame tarsi sraigtą ir tik laiko klausimas, kada „išmiegosime” sau kakle ar juosmeninėje dalyje išvaržą.

Pačios ergonomiškiausios ir sveikiausios miego padėtys yra ant šono arba ant nugaros. Miegant ant šono rekomenduojama tarp kelių įsidėti pagalvę, ji padės stabiliau išlaikyti juosmeninę stuburo dalį ir nekryžiuojant kojų dubens ašį išlaikyti tiesią. Pagalvė tarp kojų taip pat padeda kovoti su noru miegant virsti ant pilvo.

Miegant ant nugaros reikėtų vengti gulėti ištiestomis kojomis, nes taip formuojasi laužimas stuburo juosmeninėje dalyje. Ši taisyklė galioja ir miegant, ir tiesiog prigulus pailsėti. Nedidelę pagalvėlę ar sususktą pleduką reikėtų pasikišti po keliais, kad kojos nebūtų ištiestos.

Komentavimo galimybė uždaryta.
Susisiekite su mumis!