Adaptacija prie fizinio krūvio: kaip saugiai grįžti į kineziterapijos salę?

Darbas, sportas ir poilsis iš namų tikrai ne vieną išvargino psichologiškai. Iš vienos pusės, lyg ir sutaupome laiko niekur nevažiuodami, bet tikro gyvo kontakto deficito net ir sutaupytas laikas nepajėgus atpirkti. Iš jūsų gaunamų žinučių taip pat supratome, kad esate pasiilgę kontakto, erdvės pasikeitimo ir sporto tikroje sporto salėje.

Šiuo metu mes jus galime pakviesti į individualias treniruotes salėje arba procedūras su kineziterapeutu. Siekiame maksimalaus saugumo, tad laikomės visų rekomenduojamų priemonų: kiekvienam klientui matuojame temperatūrą, po kiekvieno apsilankymo dezinfekuojame kabinetus, reguliariai dezinfekuojame sporto salės įrangą, dirbame su kaukėmis, pirštinėmis, dezinfekuojamės rankas.

Saugiam grįžimui į sporto salę ne mažiau svarbus ir jūsų įdirbis. Džiaugiuosi visais, kurie neprarado motyvacijos ir toliau mankštinosi mūsų internetinėje sporto salėje arba pagal individualiai sudarytą planą namuose. Tačiau prieš grįžtant į sporto salę visgi reikėtų įsivertinti savo fizinę būklę.

Noriu tik priminti, kad mankštos poveikis pradeda mažėti jau po dviejų savaičių nieko neveikimo. Jei dvi savaites atostogavote – nieko baisaus, tuos anksčiau sukauptus resursus pradėję sportuoti susigrąžinsite. Tačiau jei sporto jūsų rutinoje nebuvo tris savaites ir ilgiau – sporto salėje viską gali tekti pradėti nuo nulio. Įvairių tyrimų duomenys negailestingi – nesportuojant jau po trijų savaičių pradeda mažėti raumenų jėga, o širdies ir kraujagyslių sistema dar jautresnė – po 12 dienų nieko neveikimo kardio treniruotumas sumažėja 7 procentais, o fermentų, susijusių su ištverme, kraujyje, sumažėja apie 50 procentų. Pavyzdžiui, jei du mėnesius treniravote ištvermę, mynėte dviratį ar dalyvavote ėjimo programoje, o karantino metu šiems užsiėmimams laiko neskyrėte – visas įdirbis nuėjo perniek.

Pastebime, kad fizinę būklę ne vienam pablogino ir darbas iš namų, o tiksliau darbas nepritaikytoje tam darbo vietoje. Tinkamai nesureguliuotas stalas bei kėdė, kaip ir darbas ant sofos – ilgainiui pakenkia ne tik nugaros sveikatai.

Tad net jei sportavote su mumis internete, savarankiškai mankštinotės pagal savo individualią programą, kartą ar du per savaitę galėtumėte užsukti į sporto salę, o likusias treniruotes atlikti namuose. Tai būtų puiki proga pasitikrinti fizinę būklę, užduoti rūpimus klausimus ir įsitikinti, kad namie tikrai visus pratimus atliekate teisingai. Grįžimas į salę tikrai bus naudingas ir psichologiškai. Jei karantino metu nesportavote – sugrįžtuves reikėtų pradėti nuo konsultacijos su kineziterapeutu ir testo, kuris padės įvertinti fizines galimybes. Tik iš naujo įvertinus būklę bus rašoma nauja mankštos programa. Jei sirgote koronavirusu ir ilgai gulėjote – jums bus būtinas dar atidesnis pasiruošimo bei fizinės formos gerinimo planas.

Laukiame visų, norinčių grįžti sportuoti gyvai, na, o neskubantiems tik priminsiu, kad neprarasti fizinės formos padės ne tik reguliari mankšta, bet ir ilgi pasivaikščiojimai bei pasivažinėjimai dviračiu.

Komentavimo galimybė uždaryta.
Susisiekite su mumis!